tulips

Så får du Tulpanerna att blomma år efter år

Tulpaner är kära gäster i många trädgårdar tack vare sina vackra färger och eleganta former. Men har du upplevt att vissa tulpaner blommar vackert ett år och sedan aldrig visas igen?

Här är några tips som kan hjälpa dig att få dina tulpaner att blomma om år efter år. Tulpaners förmåga att blomma om beror på deras förmåga att bilda nya sidolökar under sommaren, som sedan kan blomma året därpå. Men det är viktigt att komma ihåg att lökarna inte tål att stå i blöt under vintern, då risken för att de ruttnar är stor.

En annan viktig faktor för att återaktivera tulpaner är gödsel. När tulpanerna har blommat över, se till att ge dem en extra boost med lite gödsel. Att klippa ner blasten är också ett vanligt misstag. Blasten bör få vissna ner i lugn och ro, så att näring går tillbaka till löken. En annan bra tips är att plantera dina tulpaner tillsammans med perenner. Detta hjälper till att dölja den vissnande tulpanblasten. Vill man vara på den allra säkraste sidan bör man gräva ner sina tulpaner ganska djupt, runt 20 cm, i väldränerad jord.

En sak att komma ihåg: även om vissa tulpaner generellt är mer benägna att blomma om, finns det inga garantier. Det beror alltid på läget och hur du sköter om dina blommor.

Populärt just nu