Så odlar du dina egna solrosor - Flora Mea

Så odlar du dina egna solrosor

Solrosor är vackra blommor med stora, ljusa kronblad och mörka center som förgyller din trädgård. Dom är inte bara är de vackra, dom är också användbara. Fröna kan rostas och användas som en hälsosam och näringsrik snacks. Torka dom och ät tillsammans med en tallrik yoghurt. Att odla solrosor är enkelt och kan ge dig en stor mängd blommor och frön att njuta av under hela sommaren och hösten.

  1. Planera var du vill odla solrosorna Solrosor trivs i fullt solsken och behöver en plats där de kan få minst sex timmar sol om dagen. Du kan odla solrosor i din trädgård eller i en kruka på din balkong eller terrass. Var noga med att välja en plats där jorden är näringsrik och dränerar väl.

  2. Förbered jorden Solrosor trivs i näringsrik, väldränerad jord. Börja med att rensa bort ogräs och lösa upp jorden med en trädgårdsgrävare eller handgrävare. Blanda sedan in organiskt material som kompost eller gödsel för att förbättra jordens struktur och näring.

  3. Plantera fröna Solrosfrön kan planteras direkt i marken eller i krukor på våren när jorden har börjat värmas upp. Gräv ett litet hål som är ca 2,5 cm djupt och placera ett frö i hålet. Täck sedan fröet med jord och vattna försiktigt.

  4. Vattna regelbundet Solrosor behöver regelbundet vatten för att växa och blomstra. Vattna dem djupt minst en gång i veckan eller oftare om det är mycket varmt och torrt. Var noga med att inte övervattna, eftersom det kan leda till rotröta.

  5. Ge stöd till solrosorna När solrosorna börjar växa och blir högre behöver de stöd för att inte falla omkull eller brytas av i vinden. Använd stöd som trädgårdsstänger eller bambupinnar och placera dem runt solrosornas stjälkar. Bind sedan fast stjälkarna med mjukt snöre eller tygremmar.

  6. Sköta om blommorna Solrosor behöver inte mycket skötsel, men du kan hjälpa dem att växa starkare genom att regelbundet ta bort vissna blommor och döda löv. Du kan också tillföra gödsel en gång i månaden för att hjälpa dem att växa och blomstra.

  7. Skörda fröna när solrosorna börjar torka ut och blommorna faller. Klipp av huvudena på solrosorna och placera dem på en torr, varm plats för att torka ut i ungefär en vecka. När fröna är torra kan du enkelt plock

Populärt just nu