Svampodlingskit i skogen

Så kommer du igång med våra svampodlingskit

Att odla svamp som Champinjoner, Shiitake, Ostronskivling eller Kungsmussling hemma kan vara både givande och spännande, oavsett om du är en erfaren odlare eller en nybörjare som söker ett nytt hobbyprojekt. Svampodling erbjuder en unik möjlighet att på nära håll följa en fascinerande naturlig process, från myceliets första kolonisering till den triumferande skörden av dina egna färska svampar. Med våra svampodlingskit har vi gjort det enklare än någonsin att komma igång. Här hittar du tips och instruktioner för att säkerställa att du får ut det mesta av ditt kit och uppnår ett lyckat resultat. Följ dessa steg noggrant för att påbörja din resa mot att bli en framgångsrik svampodlare.

Klicka här för att beställa ditt eget svampodlingskit

Hygien och Förberedelser
För ett lyckat resultat är noggrann hygien och en ren miljö avgörande. Använd helst engångshandskar för att undvika kontaminering av mögelsvampar. Om mögel uppstår, skär bort den drabbade delen av substratet.
Förberedelse av Kompost och Täckjord

Denna uppsättning innehåller en påse med koloniserad kompost och en påse med täckjord. Förvara täckjordspåsen på en sval plats. Låt komposten koloniseras av svampen, mycelium, genom att placera förpackningen med kartonglocket på toppen i 4 dagar vid en temperatur på 15-20 °C.

Täckning av Komposten
Efter koloniseringen, ta påsen med täckjord och gör tio hål på varje sida. Doppa påsen i 1 liter vatten i 30 minuter. Öppna påsen och sprid jämnt täckjorden över komposten. Låt uppsättningen vila i 5-8 dagar vid en temperatur på 15-20 °C för att möjliggöra tillväxt av myceliet genom täckjorden.

Skötsel och Skörd
När täckjorden har koloniserats av mycelium, dra in hörnen på påsens lock och placera den på uppsättningen igen. Öppna även lufthålen i påsens lock. Placera sedan uppsättningen på en svalare plats vid 15-18 °C och se till att hålla täckjorden fuktig genom regelbunden sprutning med en plantspray. Skörda svamparna genom att försiktigt dra dem mellan fingertopparna med en vridande rörelse. Vattna regelbundet för att upprätthålla lämplig fuktighet.

Efter Skörd
Efter att alla svampar har skördats, vattna igen för att främja tillväxt av nya svampar. Processen kan upprepas upp till tre gånger. Efter skördsäsongen kan du plantera den uttjänta komposten utomhus i trädgården genom att blanda den med sågspån och låta den övervintra. Börja vattna på våren.
Genom att följa dessa tydligare instruktioner ökar dina chanser att odla framgångsrika champinjoner.

Lycka till och njut av din skörd!

Populärt just nu