indoor gardening

Inomhusodling under vinterhalvåret

Har trädgårdssäsongen slut för dig i takt med att vintern kommer? Oroa dig inte, det är dags att flytta trädgården inomhus! Inomhusodling under vintermånaderna är inte bara lätt att underhålla, utan hjälper också till att korta ner den långa väntan på våren.

Det finns olika metoder för att odla inomhus. En av de enklaste formerna är att grodda, något som vi kanske minns från vår barndom med kresseodling. Det lilla fröet som börjar gro och bildar blad utan någon jord alls är ett fascinerande skådespel. Allt du behöver är en groddbox och frön av ditt val. Groddningen är snabb, kostnadseffektiv och du kommer att bli förvånad hur mycket du kan skörda på en liten yta.

Att odla skott inomhus kräver lite mer omsorg, men det är fortfarande ganska enkelt. Oavsett om det är bondbönor, ärtskott, sallat eller tomater, kommer du att upptäcka att lite mer arbete lönar sig när du får skörda och äta dina egna, hemodlade grönsaker mitt i vintern.

För att odla blad inomhus är det bäst att hålla fröna tätt. Kom ihåg att några sorter kan skördas mer än en gång och att näringsvattna mellan skördarna kan hjälpa till att ge högre avkastning.

Ser du fram emot att odla inomhus? Oavsett om du vill grodda enkelt i köksfönstret eller odla sallat och tomater, finns det inga begränsningar för inomhusodling. Det hjälper oss till en grönare, lyckligare livsstil även under de kalla vintermånaderna.

Populärt just nu