Börja odla dina egna snittblommor hemma - en guide för nybörjare

Börja odla dina egna snittblommor hemma - en guide för nybörjare

Odla dina egna snittblommor är ett roligt och givande projekt som ger dig möjligheten att njuta av härligt vackra blommor hela sommaren och ge bort till vänner. Du behöver inte vara en expert för att komma igång - allt som krävs är lite tålamod och en vilja att experimentera.

Snittblommor kan vara allt från tulpaner till rosor, eller grenar klippta från en syrenbuske. I denna text kommer vi dock främst att fokusera på ettåriga och tvååriga blommor, samt perenner, som brukar vara populära att använda som snittblommor i hemträdgården.

Det finns många sätt att odla snittblommor, och man kan göra det så komplicerat eller enkelt som man vill. En enkel metod är att direktså utomhus i en pallkrage eller på friland. För det bästa resultatet rekommenderas att man först sår plantorna inomhus och sedan planterar ut dem när de vuxit till sig.

För att få ut så stor skörd som möjligt av dina blommor, bör du välja en plats i trädgården som är solig och fri från ogräs. Bevattning är också viktigt - tänk på att planera detta redan innan du sår för att säkerställa att dina blommor får den näring de behöver.

Eksempler på blommor som är bra att börja med är Rosenskära, Zinnia, Solros, Sommarflox, Röllika, Blåklint, Luktärt, Ringblomma och Lejongap. Varje blomma har sin egen charm och särskilda egenskaper, och det finns massvis av sorter att välja mellan. Odla, skörda, arrangera och njut av dina egna snittblommor hemma!

Populärt just nu