amaryllis flowering

Amaryllis - odling och skötsel

Amaryllis är välkänd som en av de mest klassiska julblommorna teamordas. Dessa vackra blommor kan odlas från lök och kommer i ett varierat utbud av färgsorter, från traditionella röda och rosa till nyanser av lime och vinrött.

Drivning av en Amaryllisknöl är en enkel process. Du börjar med att låta knölen dra åt sig vatten i ungefär ett dygn. Efter det kan du plantera knölen i en valfri kruka eller i en stor glasvas kan du även omfamna naturlig estetik genom att täcka jorden med mossa, där ungefär en tredjedel av knölen ska synas ovan jordanivå. Vattna varsamt under de kommande veckorna för att stimulera blomstjälkens tillväxt. En torrare jord är att föredra här. När blomstjälken börjar komma igång vattnar du ofta, men håll löken skyddad för att förhindra ruttning.

I termer av skötsel, behandla din Amaryllis som en vanlig krukväxt efter att den har blommat. Detta inkluderar lätt gödsling på våren och vinter-vila i en 13-gradig miljö. På samma tema, låt oss inte glömma Amaryllisknoppar. Dessa kan pryda ditt hem i ganska enkelhet. Klipp av blomstjälkarna diagonalt och placera dem direkt i kallt vatten, byt vatten varje dag och klipp dem regelbundet för att förlänga livslängden. Du kan även hänga dem upp och ned i ett fönster för ett unikt visuellt uttryck.

Oavsett hur du väljer att visa upp din Amaryllis, en sak är säker - denna skönhet är högst njutbar för att organiseras och älskas av många.

Populärt just nu